Namaakartikelen

Calvin Klein is een van de meest toonaangevende bedrijven in modeontwerp en marketing ter wereld.

Helaas worden onze ontwerpen, net als die van vele andere bekende merken, gebruikt door criminelen die namaakartikelen produceren en verkopen met de intentie consumenten te misleiden en van ons succes te profiteren. Uit verschillende rapporten is gebleken dat de enorme winst die kan worden behaald met de verkoop van namaakartikelen wordt gebruikt voor de financiering van terrorisme en georganiseerde misdaad. Aangezien productvervalsing meestal samengaat met kinderarbeid en moderne slavernij leidt het vaak tot groot menselijk leed.

Om de illegale handel in namaakartikelen tegen te gaan en consumenten te beschermen, hebben we een wereldwijd handhavingsprogramma ontwikkeld. We werken nauw samen met douaneautoriteiten en handhavingsinstanties om de verkoop van vervalste Calvin Klein-artikelen te stoppen, zowel online als in de winkels.

Hoe Herken Ik een Vervalsing?

Wij komen dagelijks websites, social media-pagina’s en profielen op online marktplaatsen tegen waarop vervalste Calvin Klein-artikelen worden aangeboden. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om echt van imitatie te onderscheiden, vooral online. Wees daarom altijd voorzichtig met het kopen van Calvin Klein-artikelen van websites die aanzienlijke kortingen geven en vermijd alle artikelen die worden aangeboden als afgekeurd of productieoverschot.

Op basis van onze ervaring hebben we verschillende kenmerken geïdentificeerd van websites die namaakartikelen aanbieden of die het door u bestelde artikel niet zullen leveren:

A. Er zijn vaak weinig tot geen contactgegevens te vinden op de website, zoals een bedrijfsnaam, fysiek adres, e-mailadres of telefoonnummer.

B. De website biedt geen bescherming van je persoonlijke gegevens en creditcardgegevens. Ook toont de website geen HTTPS:// of klein hangslotsymbool naast het websiteadres (URL).

C. De website lijkt soms zelfs precies op een officiële Calvin Klein-website, terwijl de domeinnaam niets met het merk te maken heeft.

Houd er rekening mee dat de aankoop van artikelen bij niet-erkende verkopers altijd op eigen risico is. Originele Calvin Klein-artikelen vind je op Calvinklein.com, in Calvin Klein-winkels of bij erkende Calvin Klein-verkopers.

 

Wat Kan Ik Doen?

Als je in aanraking komt met een (online) verkoper die mogelijk vervalste Calvin Klein-artikelen aanbiedt, of als je twijfelt aan de echtheid van een aangeschaft product, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Het is belangrijk hierbij zoveel mogelijk details door te geven (zoals foto’s van het gekochte artikel, de naam en locatie van de verkoper en/of het websiteadres). Dit helpt ons het probleem in kaart te brengen en passende maatregelen te nemen.

Bedankt voor je oplettendheid en je hulp bij het beschermen van het merk Calvin Klein.